İşadamı Faik Besimoğlu Celal Bayar Lisesi’nin 66. Kuruluş Yılını Kutladı

Batı Trakya Türklerinin en güzide okulu olan Celâl Bayar Lisesi, bundan tam 56 yıl önce 2 Aralık 1952 yılında, Yunanistan Kraliçesi Frederiki’nin, Cumhurbaşkanı Celâl Bayar'a:

“ Ekselâns, önemli bir işe giriştim. Batı Trakya Türklerine bir lise açacağım", demiş ve liseye Celâl Bayar adının konulmasına müsaade etmelerini rica etmişti. Büyük bir memnuniyetle kabul edilen bu teklif, Celâl Bayar Lisesi'nin kurulmasına atılan ilk adımı oluşturmuştu.

Celâl Bayar Lisesi geçen zamanda bir dizi soruna rağmen yüzlerce mezun verdi. Mezunlar Batı Trakya Türklerinin gelişmesinde, eğitiminde önemli bir temel taşlarını oluşturdular; topluma cesaret ve güç verdiler.

Celâl Bayar Lisesi aynı zamanda Türk – Yunan dostluğunun da simgesi oldu ve bu özelliğini bugün de Türkçe – Yunanca eğitim vererek sürdürmektedir.

1959 Celâl Bayar Lisesi mezunu hayırsever işadamı Faik Besimoğlu da bu önemli günü unutmadı ve okulun eski bir fotoğrafını içeren kartpostalla lisenin 66. Kuruluş yılını kutladı ve “2 Aralık 1952 Azınlığımız için bir milattır” notunu düştü.